Sajtó

Sajtóközlemények

A Bayer lezárta a Monsanto felvásárlását

Publikálva: 2018. június 07. csütörtök

Leverkusen, 2018. június 7. – A Bayer a mai napon sikeresen lezárta a Monsanto felvásárlását. Az amerikai vállalat részvényeit mától nem forgalmazzák a New York-i tőzsdén – a Monsanto-nak ettől a naptól kezdve a Bayer a kizárólagos tulajdonosa. A részvényesek 128 amerikai dollárt kaptak Monsanto részvényenként. A német vállalat  történelmének legnagyobb felvásárlásában a J. P. Morgan pénzügyi szolgáltató működött közre. Az USA versenyhivatalának (DoJ) előírásai szerint a Monsanto Bayerbe integrálására csak a BASF részére történő eladások lezárultát követően kerülhet sor. Az integrációs folyamat várhatóan két hónapon belül kezdődik meg.

„Ez egy nagyszerű nap a partnereinknek, azoknak a világszerte termelő gazdálkodóknak, akiknek ezután még jobban tudunk segíteni a biztosabb és magasabb terméshozam elérésében, illetve részvényeseinknek, hiszen ennek a tranzakciónak jelentős értéknövelő hatása is van. “ – mondta Werner Baumann, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke. „ Az egyesülés a fogyasztóknak és az egész társadalomnak is előnyére válik, hiszen ezáltal világszerte megújult erővel tudjuk segíteni a gazdákat a fenntarthatóbb mezőgazdaság fejlesztésében és a táplálóbb, megfizethetőbb élelmiszerek előállításában. Innovatív mezőgazdasági megoldásainkkal dolgozóinknak világszerte vonzó munkahelyeket és fejlődési lehetőségeket kínálunk“ – fogalmazott Werner Baumann. „ A fenntarthatósági célkitűzéseink éppolyan fontosak számunkra, mint a pénzügyiek. A megnövekedett felelősségünk tudatában- amely a mezőgazdaság területén szerzett vezető szerepünkből adódik- arra törekszünk, hogy el tudjuk mélyíteni a társadalommal folytatott párbeszédünket.“

 

„A mai sikeres tranzakció fontos mérföldköve egy olyan vezető agrárvállalkozás megteremtésének, amelynek segítségével lehetőség nyílik a gazdaságok erőfeszítéseinek támogatására: egy termelékenyebb, fenntarthatóbb mezőgazdaság létrehozására a bolygónk és a fogyasztók érdekében.“ – mondta Hugh Grant, a Monsanto távozó vezérigazgatója. „Büszke vagyok arra az útra, amit Monsantóként bejártunk, és bizakodással tekintek a jövő modern mezőgazdaságának megteremtésére, amelyben nagy szerepe lesz az egyesült vállalatnak.“

 

Az integráció megkezdődése után Liam Condon, a Bayer igazgatótanácsának tagja, a Crop Science divízió elnöke vezeti majd az összevont Crop Science üzletágat. Addig az időpontig a Monsanto a Bayertől függetlenül fog működni.

 

Bővebb információ a www.bayer.com weboldalon olvasható.

 

Kapcsolattartó
Winter Zsófia, Communication Manager, Tel. +36 30 898 6155
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Jövőre vonatkozó kijelentések
A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhet az itt szereplő becslésektől. Mindezt a következő tényezők befolyásolhatják: a megszabott határidőig a felek nem lesznek képesek az elvárható együttműködésre, az összeolvadás megszervezése az elvárt időpontig nem lesz elég hatékony ahhoz, hogy a Monsanto Csoport (Monsanto) sikeresen integrálódjon a Bayer Csoportba (Bayer). Egy ilyen integráció az előre eltervezettekhez képest sokkal bonyolultabb, időigényesebb és költségesebb lehet: a működési költségek, a vásárlók elvesztése, az üzletmenetben bekövetkező zavar (felmerülő problémák a munkavállalókkal, a vásárlókkal, ügyfelekkel és ellátókkal) jelentőségteljesebb lehet a vártnál, a kulcsfontosságú pozícióban dolgozó Monsanto alaklamazottak megtartása is nehézségekbe ütközhet, ahogy az is, hogy a felek megfeleljenek az összeolvadással kapcsolatos könyvelési és adózási elvárásoknak. Szintén kockázatot jelenthet az ügyletre felvett hitelek törlesztése, a lehetséges eladósodás, a Bayer és a Monsanto üzleti kombinációjának hatásai, beleértve az összevont cég jövőbeli pénzügyi helyzetét, működési eredményeit, stratégiáit és terveit. A további tényezők a 2017. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évre vonatkozóan megtalálhatók a Monsanto éves kiadványában. A Monsanto egyéb iratai az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (“SEC”) irataival együtt megtalálhatóak a http://www.sec.gov és a Monsanto www.monsanto.com weboldalán. További fontos tényezők a Bayer nyilvános riportjaival a Bayer honlapján www.bayer.com olvashatók.  A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására. A leírtakból messzebb menő következtetéseket azonban nem szabad levonni.

A Bayer tervei szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása

Publikálva: 2018. június 04. hétfő

• A vállalat történetének eddigi legnagyobb akvizíciója révén kétszeresére nő a mezőgazdasági üzletág
• Pro forma számítások szerint 2017-ben 2,4 milliárd eurót fektettünk kutatás-fejlesztésbe, amivel a mezőgazdaság vezető innovációs vállalatává váltunk
• A tranzakció várhatóan jelentős értéknövekedést eredményez
• A Bayer megerősíti a fenntarthatóság és az érdekeltek bevonása melletti elkötelezettségét
• A vállalat neve Bayer marad

Leverkusen, 2018. június 4. – A Bayer a tervek szerint június 7-én lezárja a Monsanto felvásárlását, miután a szabályozó hatóságoktól megkapta az összes szükséges jóváhagyást. „A Monsanto felvásárlása stratégiai szempontból mérföldkő az egészségügyi és élelmezési üzletágaink megerősítésében. Mezőgazdasági üzletágunk a kétszeresére nő, és ezzel a mezőgazdaság területén az első számú innovátorrá válik; így jobban ki tudjuk elégíteni ügyfeleink igényeit, és kiaknázhatjuk az ágazatban rejlő hosszú távú növekedési potenciált” – mondta Werner Baumann, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke.

A Bayer 2016 májusában jelentette be a Monsanto felvásárlására irányuló szándékát, majd 2016 szeptemberében írta alá a megállapodást az amerikai vállalattal a részvényenkénti 128 USD vételárról. Ez – a Monsanto 2018. február 28-án fennálló kintlévőségeit is figyelembe véve – jelenleg összesen körülbelül 63 milliárd USD összeget jelent. A szabályozó hatóságok által lefolytatott átfogó jóváhagyási folyamattal összefüggésben a Bayer vállalta egyes üzletágai eladását (amelyek 2017-ben 2,2 milliárd EUR árbevételt termeltek) 7,6 milliárd EUR összesített vételáron. A Monsantóval együtt és az eladások figyelembevételével az egészségügyi és a mezőgazdasági üzletág a 45 milliárd eurós teljes pro forma árbevétellel – a Crop Science kb. 20 milliárd eurós összesített árbevételét is beleértve – 2017-ben megközelítőleg azonos méretű lett volna. 2017-ben a két vállalat összesen – az eladott üzletágakat is beleértve – mintegy 115 000 főt foglalkoztatott.

 

A felvásárlás várhatóan jelentős értéknövekedést generál. A Bayer várakozásai szerint 2019-től pozitív hatással lesz az alaptevékenységből származó részvényenkénti működési eredményre. 2021-től ez a pozitív hozzájárulás várhatóan két számjegyű lesz. A Bayer arra számít, hogy az üzletágak eladását is figyelembe véve az újonnan létrejövő szinergiák 2022-től éves szinten 1,2 milliárd USD-vel járulnak hozzá az EBITDA-hoz (az egyszeri tételek figyelembevétele nélkül).

 

A Monsanto felvásárlásához a Bayer 57 milliárd USD kezdeti áthidaló finanszírozást vett igénybe. Egy 2016. szeptemberi bejelentés szerint ennek refinanszírozása hitel- és tőkefinanszírozási tranzakciók kombinációjával történik, és a tranzakciók némelyike már le is zárult. A záró tőkefinanszírozási intézkedés jogosultsági részvények kibocsátásával történik, amit tegnap jelentettek be.

 

Június 7-ével a Bayer lesz a Monsanto egyedüli tulajdonosa. Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának feltételes jóváhagyása szerint a Monsanto Bayerbe integrálására a BASF részére történő eladások lezárultát követően kerülhet sor. Ez a tervek szerint körülbelül két hónapon belül megtörténik. „Az elmúlt két évben rendkívül alaposan előkészítettük a küszöbön álló integrációt. Más nagyvállalatok beolvasztása során már rengeteg tapasztalatot szereztünk, így garantált, hogy ezúttal is sikerrel járunk” – fogalmazott Baumann.

 

A vállalat neve Bayer marad. A Monsanto mint cégnév megszűnik. A megszerzett termékek megtartják márkanevüket, és a Bayer-portfólió részévé válnak.

 

Innovatív technológiák és megoldások minden területen

 

„Az innovációnak kulcsszerepe van abban, hogy az egyre növekvő népesség számára több egészséges, biztonságos és megfizethető élelmiszert tudjunk biztosítani, és mindezt az eddiginél fenntarthatóbb módon tegyük. A két üzletág egyesítésével kevesebb idő alatt több innovatív megoldással állhatunk elő, és a gazdálkodók számára a világ minden táján az igényeiknek megfelelő megoldásokat kínálhatunk” – mondta Liam Condon, a Bayer igazgatótanácsának tagja, a Crop Science üzletág elnöke. „A laboratóriumokban és a terepen dolgozó munkatársaink sokkal átfogóbb innovációs megközelítést tudnak alkalmazni a mezőgazdaság előtt álló hatalmas kihívások leküzdése érdekében” – tette hozzá.

 

A Monsantóval együtt és az eladásokat is figyelembe véve a Bayer 2017-es kutatás-fejlesztési beruházása összesen kb. 5,7 milliárd EUR összegű lett volna. Ebből a pro forma számítások szerint 2,4 milliárd EUR az egyesített mezőgazdasági üzletágra jutott volna.

 

Még nagyobb elkötelezettség a fenntarthatóság és az érdekeltek bevonása iránt

 

A Bayer teljes mértékben tisztában van azzal, hogy a mezőgazdaságban betöltött vezető szerepe kiemelt felelősséggel jár. A vállalat még nagyobb elkötelezettséggel kíván fellépni a fenntarthatóság érdekében. A Bayer piacvezetőként a legszigorúbb etikai és felelősségvállalási normákat követi, még több ember számára szeretné elérhetővé tenni az egészséges életet és a megfelelő táplálkozást, és tovább kívánja csökkenteni ökológiai lábnyomát. „Fenntarthatósági céljaink elérésére ugyanazzal az eltökéltséggel törekszünk, mint a pénzügyi céljaink teljesítésére” – jelentette ki Baumann.

 

A Bayer az érdekeltekkel való együttműködés elmélyítését is fontosnak tartja. Amint azt Baumann kifejtette: „Azon dolgozunk, hogy elmélyítsük a társadalommal folytatott párbeszédet. Meghallgatjuk a ránk vonatkozó kritikákat, és szeretnénk együttműködni a közös nevező megtalálásában. A mezőgazdaság túlságosan fontos ahhoz, hogy a fejlődés az ideológiai különbségek miatt megtorpanjon. Beszélnünk kell egymással. Meg kell hallgatnunk egymást. Ez az egyetlen módja annak, hogy áthidaljuk a közöttünk lévő szakadékot.”

 

Bayer: Science For A Better Life
A Bayer több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek javát szolgálják, életminőségük javítására törekednek. Ugyanakkor a csoport célja az innováción keresztüli növekedés megteremtése. A Bayer vállalati állampolgárként elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint a társadalmi és etikai felelősségvállalás elvei mellett. A 2017-es pénzügyi évben a csoport mintegy 99.800 embert foglalkoztatott, és 35 milliárd euró értékben értékesítette termékeit. A beruházások 2,4 milliárd eurót, a kutatási és fejlesztési kiadások pedig 4,5 milliárd eurót tettek ki költségvetéséből. További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.

 

Kapcsolattartó
Winter Zsófia, Tel. +36 30 898 6155
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További kapcsolat
Christian Hartel, Tel. +49 (214) 304 7686
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Rolf Ackermann, Tel. +49 (214) 304 1782
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Jövőre vonatkozó kijelentések
A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.

A Bayer teljesen megújítja arculatát

Publikálva: 2018. április 16. hétfő

Dinamikus, nyitott, személyre szabott: Ezek jellemzik a Bayer új arculatát. Werner Baumann a Bayer AG vezérigazgatója így fogalmazott: „Márkánk a legfontosabb megkülönböztető tulajdonságunk. Immár 150 éve szavaznak nekünk bizalmat világszerte.” Az új márka ötvözi a Bayer hagyatékát az új kihívásokkal, amelyekkel egyszer szembe kell nézzen egy ilyen nagy, multinacionális cég, különösen a mai digitális világban. A cég fókuszában az egészség és az élelmezés áll, így elérkezett az idő, hogy ezek a változások tükröződjenek a Bayer márkában.

A Bayer márka minden értelemben megújul: az online és offline vizuális és audiovizuális médiában, a legendás Bayer keresztben, a színpalettában, képi megjelenésben és betűkészletben. A Bayer színei és képei ma már sokkal élénkebbek, melegebbek, és dinamikusabbak. A külső megjelenés sokkal nyitottabb és kozmopolita, így a Bayer keresztet a mai digitálisan összekapcsolt világhoz igazították. Ugyanakkor, a félreismerhetetlen Bayer kinézet megmarad – elvégre, ez a név 1863 óta a szakértelmet és minőséget képviseli.

Olvasson többet ezzel a témával kapcsolatban Dr. Michael Preuss, kommunikáció és kormányzati kapcsolatokért felelős vezető legutóbbi blog posztjában: https://www.magazine.bayer.com/en/a-strong-brand-can-t-rest-on-its-laurels.aspx

 

A Bayerről

A Bayer egy globális vállalkozás, középpontjában az Élettudományok különböző területei, egészségügy és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek hasznára és életminőségének a fejlesztésére vannak tervezve. Ugyanakkor, a Csoport innováción, növekedésen és magas profitokon keresztül teremt értéket.  A Bayer elkötelezett a hagyomány és a modernitás kombinációjának az alapelvével: Fenntartható fejlődés, a szociális és etikai felelősségek, mint testületi polgári személy. Fiskálisan 2017-ben, a Csoport körülbelül 99,800 személyt foglalkoztatott és 35.0 milliárd EUR bevétele volt. A beruházások értéke 2.4 milliárd euro, Kutatás és fejlesztés 4.5 milliárd euro volt.. További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.

Kapcsolattartó
Benyó Zsuzsanna, Tel. +36 30 475 9909
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Jövőre vonatkozó kijelentések

A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.

Az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását

Publikálva: 2018. március 21. szerda

A folyamat lezárulása 2018 második negyedévének végére várható

Leverkusen, 2018. március 21.Szerdán az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását. „Az Európai Bizottság jóváhagyása jelentős sikernek és fontos mérföldkőnek tekinthető” –  mondta Werner Baumann, a Bayer vezérigazgatója. „A Monsanto-val együtt abban kívánjuk segíteni a gazdálkodókat világszerte , hogy minél fenntarthatóbb módon termeljenek egyre táplálóbb élelmiszert a fogyasztók legnagyobb megelégedése, és a környezet megóvása mellett.” A tranzakció jóváhagyását a Bayer a mintegy harminc szabályozó hatóság több mint felétől – köztük Kínától és Brazíliától is megkapta.

Alternate text

A feltételek elsősorban egyes Bayer üzletágak eladására irányulnak, beleértve a globális szántóföldi vetőmagokat, mint például a repce, a gyapot és a szójabab (kisebb kivételekkel, kizárólag az Ázsiai régiót tekintve), valamint a hibrid búza kutatási és fejlesztési platformját, a globális zöldség vetőmag üzletet, a globális glufozinát-ammónium-kereskedelmet, és bizonyos glifozát alapú herbicidek elsősorban Európában történő ipari felhasználását. A Monsanto-nak ezenkívül globálisan értékesítenie kell a NemaStrike nevű üzletét. A feltételek három Bayer kutatási projekt átruházását is előírják, valamint a Bayer digitális mezőgazdaság portfóliójának átadását is. Ezen területek tervezett felvásárlója a BASF.
A tranzakcióra a szokásos zárási feltételek vonatkoznak, beleértve a szükséges szabályozási jóváhagyások átvételét. A Bayer és a Monsanto szorosan együttműködnek a hatóságokkal - köztük az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával – annak érdekében, hogy 2018. második negyedévében a felvásárlási folyamat lezárulhasson.

 

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek javát szolgálják, életminőségük javítására törekednek. Ugyanakkor a csoport célja az innováción keresztüli növekedés megteremtése. A Bayer vállalati állampolgárként elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint a társadalmi és etikai felelősségvállalás elvei mellett. A 2017-es pénzügyi évben a csoport mintegy 99.800 embert foglalkoztatott, és 35 milliárd euró értékben értékesítette termékeit. A beruházások 2,4 milliárd eurót, a kutatási és fejlesztési kiadások pedig 4,5 milliárd eurót tettek ki költségvetéséből. További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.

Kapcsolattartó
Winter Zsófia, Tel. +36 20 295 4013
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Jövőre vonatkozó kijelentések

A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.

Bayer - AGRYA összefogás született az innovatív magyar mezőgazdaságért

Publikálva: 2018. március 07. szerda

Generációváltás és fenntarthatóság a magyar mezőgazdaságban

Budapest, 2018. február 23. - Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és a Bayer Hungária Kft. Együttműködésük arra a felismerésre épül, hogy a fiatal gazdálkodók által irányított versenyképes, hosszabb távon fejlődni tudó gazdaságok működése igényli az új, innovatív technológiai megoldásokat. A mezőgazdasági termelés és a vidéki térségek hosszú távú gazdasági és társadalmi fenntarthatóságához elengedhetetlen a generációs és technológiai megújulás.

Az aláírás
 

Az együttműködési megállapodás aláírása után Kesjár Kamilla, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA társelnöke elmondta: a fiatal gazdák szakmai szervezeteként kiemelkedően fontosnak tartják a fiatal gazdálkodók tevékenységének megerősítését. A Szövetség álláspontja szerint a piaci körülmények között is versenyképes gazdaságok tevékenységéhez fontos és szükséges az új technikai, technológiai megoldások alkalmazása. Ehhez kapcsolódóan kiemelt jelentőséggel bír, hogy a gazdálkodásukat kezdő fiatal gazdák könnyen elérjék a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható információkat, ismereteket.

Tora Péter, a Bayer Crop Science üzletágának vezetője hangsúlyozta üzletáguk elkötelezettségét az innováció iránt. Mint mondta, Magyarország természeti adottságai kiválóan alkalmasak a magas szintű, fenntartható mezőgazdasági tevékenységre. A hosszú távú gazdasági és társadalmi fenntarthatósághoz azonban elengedhetetlen a generációs és technológiai megújulás. Az üzletágvezető a Fiatal Magyar Gazdák Magyarországi Szövetségével kötött együttműködési megállapodásról azt mondta, hogy a Bayer Crop Science üzletág egyik felelőssége, hogy az innovációkat a világ minden táján, így hazánkban is a kis-, és nagygazdálkodók rendelkezésére bocsássák. – A Bayer többek között információ-szolgáltatással segíti a fiatal gazdálkodókat az innovatív és integrált növényvédelmi, és vetőmag használati eljárások alkalmazásában és adaptálásában – közölte Tora Péter.

Emlékeztetett arra, hogy a Föld népessége ma meghaladja a 7 milliárdot, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már közel 10 milliárdan élünk bolygónkon, és a növekvő kereslet miatt rövid időn belül 60 százalékkal több élelmiszert kell termelni a világon. A Bayer a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja a megoldást erre a kihívásra. Tora Péter azt mondta, hogy a Bayernek a fenntartható mezőgazdaság a gazdálkodók nyereségének növelését, az emberek életminőségének javítását, és a környezet megóvását jelenti.

 

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek javát szolgálják, életminőségük javítására törekednek. Ugyanakkor a csoport célja az innováción keresztüli növekedés megteremtése. A Bayer vállalati állampolgárként elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint a társadalmi és etikai felelősségvállalás elvei mellett. A 2016-os pénzügyi évben a csoport mintegy 99.600 embert foglalkoztatott, és 34,9 milliárd euró értékben értékesítette termékeit. A beruházások 2,2 milliárd eurót, a kutatási és fejlesztési kiadások pedig 4,4 milliárd eurót tettek ki költségvetéséből. További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.