Bayer: globális megatrendek az élettudományok szakértőjétől

 

Társállattartás: akár több milliárdos megtakarítás is elérhető az egészségügyben.

 
  • Bayer, a Life Science Company: középpontban az élettudományok
  • Milliárdokat takarítottak meg az egészségügyi rendszernek a társállattartók
  • Globális megatrendek: nő a szív- és érrendszeri betegségek száma – félünk tőle vagy teszünk is ellene
 

Bayer, a Life Science Company: középpontban az élettudományok

 

A Bayer a Covestro teljes jogi és gazdasági leválását követően 2016. január 1-jétől stratégiai átalakítást hajtott végre: az addigi holding-vezetésű operatív alvállalatok helyett egy integrált, az erős és ikonikus Bayer márkanév alatt működő szervezetet alakított ki. A vállalat az alaptevékenységeit három divízióban végzi – Pharmaceuticals (vényköteles gyógyszerek és radiológia), Consumer Health (vény nélküli gyógyszerek, táplálék-kiegészítők, egyéb bőrgyógyászati készítmények), Crop Science, a növényvédelmi divízió (innovatív vegyi és biológiai termékek, vetőmagok) – valamint az ide tartozó független állatgyógyászati üzletág, az Animal Health. A társaság működésének, kutató-fejlesztő tevékenységének középpontjában az élettudományok – a humán-, állat- és növényegészségügy – állnak, és világszintű, a kor megatrendjeire fókuszáló innovációit is ezek mentén valósítja meg.

 

A ma tartott sajtóeseményen Dariusz Przeradzki beszélt a cégben történt változásokról és a vállalat eredményeiről. Az agrárvegyészként doktorált cégvezető 2013 óta a Bayer hazai leányvállalat Crop Science divíziójának igazgatója, 2016. január 1. óta pedig – eddigi pozíciója megtartása mellett – a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A 116 482 főt foglalkoztató, világszerte 307 leányvállalattal rendelkező Bayer Csoport 2015-ös árbevétele 46,3 milliárd euró volt, amelynek 9,3%-át, 4,3 milliárd eurót fordított kutatás-fejlesztésre. A vállalat 2016. évi teljes árbevételi terve 47 milliárd euró, és ebből az élettudományok területeire kiterjedő kutatás-fejlesztésre 4,5 milliárd eurót szán.

 

A teljes sajtóanyag innen letölthető. (.doc - 101KB)

 

A sajtótájékoztatón készült és a sajtóanyaghoz kapcsolódó képek és fotók ezen a linken érhetőek el.