Régióváltás a Bayer Radiológiai üzletágánál

Az idei évben már hatodik alkalommal ünnepli a világ a radiológia nemzetközi napját november 8-án. A Bayer ennek alkalmából jelentette be, hogy ezentúl a Radiology európai vezetői által kialakított új szervezeti keret szerint a hazai radiológiai üzletág – a közép-európai klaszter részeként - az EU1 régiót erősíti. A változtatás célja, hogy a hasonló piaci környezetben dolgozó országok egy szervezetben, egymást erősítve és támogatva, egymástól tanulva érhessenek el jobb üzleti eredményeket.

Új kollégák, változatlan küldetés

2012. januártól az elmúlt több mint öt évben a radiológia csapata – cseh, szlovák és magyar kollégák egyaránt - az EU2-es (al-)régióban dolgozott, ezentúl azonban, a Radiology európai vezetői által kialakított új szervezeti keretnek köszönhetően – a lengyel és a baltikumi kollégákkal együtt – az EU1 csapatát erősíti. Ebben a szervezetben – Andreas Ackermann vezetésével – osztrák, svájci, skandináv, finn, spanyol, portugál, holland, belga és luxemburgi piacokon tevékenykedő munkatársak lesznek (al-)régiós társai.

A korábbi – EU2 – szervezetben a hazai klaszter nagyban hozzájárult az üzleti célok megvalósításához, több évben is a növekedés egyik motorjaként tudott működni. További célja ebből kifolyólag, hogy az új környezetben is maradéktalanul helytálljon, és egyaránt sikerüljön kivívnia társai, valamint vezetői elismerését.

 

„A Bayer Radiológia legfontosabb célja az orvosok és a szakdolgozók munkájának támogatásán keresztül a páciensek életkörülményeinek javítása. E közös célt akkor tudjuk elérni, ha képesek vagyunk az egyes diagnosztikai központok speciális igényeire szabott megoldást kínálni“ – fogalmazta meg a legfőbb küldetést dr. Vattay Gábor, a Bayer kelet-közép európai radiológiai üzletágának igazgatója. ”Erre a legjobb példa lehet a gócos májelváltozások MRI diagnosztikája, mely fontos pl. a máj és a vastagbéldaganatok kezelésében is. E terület fejlesztéséhez nagyban hozzájárult a Bayer szervezésében megvalósult nemzetközi „tudástranszfer” – tette hozzá Dr. Vattay.

 

November 8-án hatodik alkalommal ünnepli a világ a radiológia nemzetközi napját

Wilhelm Conrad Röntgen német fizikus 1895-ben november 8-án fedezte fel a röntgensugárzást, amely lehetővé tette a tudomány számára, hogy bepillantást nyerjen az emberi test belsejébe. Erre a napra esik a radiológia születésének évfordulója, melynek alkalmából az Európai Radiológiai Társaság, az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság és az Amerikai Radiológiai Társaság közös kezdeményezésére kerül megrendezésre a Radiológia Nemzetközi Napja. A kezdeményezéshez az elmúlt évek során világszerte több szervezet is csatlakozott.

 

A Bayer radiológiai részlege - Innovatív technológiával a javuló életkörülményekért

A Bayer radiológiai üzletága a világ, illetve a kelet-közép európai régió egészségügyi szférájának egyik vezető szereplője. Mintegy 100 éve játszik úttörő szerepet a diagnosztikai képalkotási megoldások terén, és újdonságnak számító kontrasztanyagaival és befecskendező berendezéseivel hagyományosan elsőként jelenik meg a piacon.

A Bayer radiológiai üzletágának legfőbb célja az innovatív betegellátási megoldások előmozdítása. Kontrasztanyag-kínálata a korszerű MRI- és röntgeneljárások képminőségének javítása révén fokozza a diagnosztikai megbízhatóságot, így a szakemberek, azaz a radiológusok egyértelmű útmutatással láthatják el a kezelőorvosokat. A Bayer ezáltal lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy maximálisan a legfontosabb célra, pácienseik betegségének diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására összpontosíthassanak.

 

Bayer radiológia – 1930 óta az élvonalban

A vese röntgenvizsgálatához kifejlesztett első befecskendezhető kontrasztanyag 1930-as piaci bevezetésével kezdve a Bayernek jelentős haladást sikerült elérnie a radiológia területén. Úttörő munkássága fontos állomásai közé tartozik egy speciális injektor kifejlesztése 1964-ben, valamint az első MRI-kontrasztanyagé 1988-ban.

Mára a Radiológia üzletág a jelenlegi és jövőbeni igényeknek megfelelő innovatív informatikai megoldások terén is az élvonalban jár, az orvosi képalkotó diagnosztika nagyon speciális igényeinek kiszolgálásával foglalkozik. Ez a terület magába foglalja a forgalmazott kontrasztanyagokat, illetve azok beviteléhez szükséges befecskendezési rendszereket és szerelékeiket.

 

Kapcsolattartó:

Benyó Zsuzsanna, kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezető

tel.: +30 475 9909

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További tájékoztatásért látogasson el a  www.bayer.co.hu oldalra.

 

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer az élettudományok egészségügyet és mezőgazdaságot érintő területein működő globális nagyvállalat. Termékei és szolgáltatásai az emberiség jólétének és az életminőség javításának szolgálatában állnak. Ezzel párhuzamosan arra törekszik, hogy innovációival, növekedésével és magas jövedelemtermelő képességével értéket teremtsen. A Bayer felelős vállalatként elkötelezett a fenntartható fejlődés elvei és annak társadalmi és etikai normái mellett. 2016-ban a vállalat mintegy 115 200 embert foglalkoztatott és 46,8 milliárd eurós árbevételt ért el. A beruházások értéke elérte a 2,6 milliárd eurót, a K+F ráfordítások pedig a 4,7 milliárd eurót. Ezek az adatok tartalmazzák a Covestro néven 2015-ben kivált és önállóan tőzsdére bevezetett high-tech polimer üzletág számait is.

 

Jövőre vonatkozó kijelentések

A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.