Sajtó

Sajtóközlemények

A Bayer célja a kulcsfontosságú élettudományi üzletágainak konszolidációja, valamint a termelékenység és a jövedelmezőség jelentős mértékű javítása

Publikálva: 2018. december 04. kedd

● A vállalatcsoport a teljes Animal Health üzletágának, illetve a Consumer Health üzletág Coppertone™ és Dr. Scholl’s™ márkáinak értékesítését, valamint a német Currentában (szolgáltatásokat nyújtó vállalat) lévő, 60%-os tulajdonrészének értékesítését tervezi.
● A 2022-től éves szinten bruttó 2,6 milliárd eurónyi többletbevételt célzó, versenyképességet és hatékonyságot növelő strukturális intézkedések magukba foglalják a Monsanto felvásárlásából következő szinergiákat is.
● A bevételek egy része a kulcsfontosságú üzletágakba kerül visszaforgatásra.
● Az alaptevékenységből származó részvényenkénti eredmény 2019-ben várhatóan mintegy 1 euróval, 6,80 euróra emelkedik, míg 2022-re 10 euró körüli értéket tűztünk ki célul.
● Az EBITDA-t (az egyszeri tételek figyelembevétele nélkül) 2022-re több mint 30%-ra szeretnénk növelni.
● A hatékonyságnövelő és strukturális intézkedések körülbelül 12 000 munkavállaló állásának megszűnését eredményezik a 118 200-ból, leginkább Németországban.

Bővebben: A Bayer célja a kulcsfontosságú élettudományi üzletágainak konszolidációja, valamint a...

A Bayer lezárta a Monsanto felvásárlását

Publikálva: 2018. június 07. csütörtök

Leverkusen, 2018. június 7. – A Bayer a mai napon sikeresen lezárta a Monsanto felvásárlását. Az amerikai vállalat részvényeit mától nem forgalmazzák a New York-i tőzsdén – a Monsanto-nak ettől a naptól kezdve a Bayer a kizárólagos tulajdonosa. A részvényesek 128 amerikai dollárt kaptak Monsanto részvényenként. A német vállalat  történelmének legnagyobb felvásárlásában a J. P. Morgan pénzügyi szolgáltató működött közre. Az USA versenyhivatalának (DoJ) előírásai szerint a Monsanto Bayerbe integrálására csak a BASF részére történő eladások lezárultát követően kerülhet sor. Az integrációs folyamat várhatóan két hónapon belül kezdődik meg.

Bővebben: A Bayer lezárta a Monsanto felvásárlását

A Bayer tervei szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása

Publikálva: 2018. június 04. hétfő

• A vállalat történetének eddigi legnagyobb akvizíciója révén kétszeresére nő a mezőgazdasági üzletág
• Pro forma számítások szerint 2017-ben 2,4 milliárd eurót fektettünk kutatás-fejlesztésbe, amivel a mezőgazdaság vezető innovációs vállalatává váltunk
• A tranzakció várhatóan jelentős értéknövekedést eredményez
• A Bayer megerősíti a fenntarthatóság és az érdekeltek bevonása melletti elkötelezettségét
• A vállalat neve Bayer marad

Leverkusen, 2018. június 4. – A Bayer a tervek szerint június 7-én lezárja a Monsanto felvásárlását, miután a szabályozó hatóságoktól megkapta az összes szükséges jóváhagyást. „A Monsanto felvásárlása stratégiai szempontból mérföldkő az egészségügyi és élelmezési üzletágaink megerősítésében. Mezőgazdasági üzletágunk a kétszeresére nő, és ezzel a mezőgazdaság területén az első számú innovátorrá válik; így jobban ki tudjuk elégíteni ügyfeleink igényeit, és kiaknázhatjuk az ágazatban rejlő hosszú távú növekedési potenciált” – mondta Werner Baumann, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke.

Bővebben: A Bayer tervei szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása

A Bayer teljesen megújítja arculatát

Publikálva: 2018. április 16. hétfő

Budapest, 2018. április 16. – Dinamikus, nyitott, személyre szabott: Ezek jellemzik a Bayer új arculatát. Werner Baumann a Bayer AG vezérigazgatója így fogalmazott: „Márkánk a legfontosabb megkülönböztető tulajdonságunk. Immár 150 éve szavaznak nekünk bizalmat világszerte.” Az új márka ötvözi a Bayer hagyatékát az új kihívásokkal, amelyekkel egyszer szembe kell nézzen egy ilyen nagy, multinacionális cég, különösen a mai digitális világban. A cég fókuszában az egészség és az élelmezés áll, így elérkezett az idő, hogy ezek a változások tükröződjenek a Bayer márkában.

Bővebben: A Bayer teljesen megújítja arculatát

Az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását

Publikálva: 2018. március 21. szerda

A folyamat lezárulása 2018 második negyedévének végére várható

Leverkusen, 2018. március 21. – Szerdán az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását. „Az Európai Bizottság jóváhagyása jelentős sikernek és fontos mérföldkőnek tekinthető” –  mondta Werner Baumann, a Bayer vezérigazgatója. „A Monsanto-val együtt abban kívánjuk segíteni a gazdálkodókat világszerte , hogy minél fenntarthatóbb módon termeljenek egyre táplálóbb élelmiszert a fogyasztók legnagyobb megelégedése, és a környezet megóvása mellett.” A tranzakció jóváhagyását a Bayer a mintegy harminc szabályozó hatóság több mint felétől – köztük Kínától és Brazíliától is megkapta.

Bővebben: Az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását