Közlemény

A GVH a Bayer Hungária Kft.-nek a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának és a Berocca Performance gyógyszertárból vény nélkül kiadható gyógyszer reklámozására vonatkozó szabályok feltételezett megsértése miatt indult versenyfelügyeleti eljárásban jelentős összegű bírságot szabott ki határozatában.

Az ügyben hosszú idő után megszületett GVH határozatot a Bayer Hungária Kft. 2018.12.10.napján vette kézhez és az abban foglaltakat részben vitatja, de egyelőre mérlegeli, kíván-e az ügyben közigazgatási per megindításával élni.

A Bayer Hungária Kft. elkötelezett a tisztességes verseny, az etikus működés és jogszabályoknak való megfelelés iránt. A Bayer cégcsoport 2014-től új, globális, átfogó rendszert működtet a szabálykövető magatartás elősegítésére és megerősítésére. E rendszer összetevői vállalatunkon belül világszerte mindenhol előmozdítják a pozitív megfelelőségi kultúra kiépítését, és biztosítják, hogy az etikus magatartást dolgozóink mindennapjainak részévé teszik. Ennek megfelelően elvi jelentőséggel kezeljük a szóban forgó ügyet.

A GVH honlapján elérhető, hivatalos sajtóközlemény ezen a linken érhető el: http://www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2018_as_sajtokozlemenyek/jelentos_birsagcsokkentes_a_gvh_val_egyuttmukodo_g.html

Kapcsolattartó: Winter Zsófia
telefon: +36 30 898 6155

A www.bayer.com oldalon további információk találhatók a Bayer vállalatról.

Figyelmeztető nyilatkozat a jövőre vonatkozó információk kapcsán

Ez a sajtóközlemény a jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmaz. A jövőre vonatkozó kijelentések olyan nyilatkozatok, amelyek nem múltbeli tényeket és eseményeket, hanem a Bayer aktuális, jövőre vonatkozó elképzeléseit, várakozásait és feltételezéseit tartalmazzák. Ez különösen érvényes a jelen dokumentumban foglalt, árbevétel-növekedéssel kapcsolatos kijelentésekre, ideértve a termékek bevezetéséről és maximális értékesítési potenciáljáról, a szinergiákról – kiváltképp a Monsanto Company felvásárlásáról és integrálásáról –, a portfólió módosításáról, a költségek csökkentéséről, a pénzügyi célokról és bevételekről, a bevételtermelésről és a tőkeáttételről tett, valamint egyéb hasonló nyilatkozatokat a Bayer jövőbeni teljesítményéről, illetve azokról a piacokról, amelyeken a vállalat aktívan jelen van.

Noha a jelen dokumentumban foglalt, jövőre vonatkozó kijelentések olyan feltételezésekre alapulnak, amelyeket a Bayer vezetősége észszerűnek ítélt, szükségszerűen ismert és ismeretlen kockázatokat, illetve bizonytalanságokat is magukban foglalnak, amelyek miatt a tényleges eredmények és a jövőbeni események jelentős mértékben eltérhetnek a vártaktól. A jövőre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők a jövőbeni eseményekre vonatkozó garanciának, és nem javasolt túlzott mértékben rájuk hagyatkozni. A Bayer nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések megváltozott körülményekkel, illetve módosult vezetői becslésekkel és véleményekkel történő aktualizálására, kivéve, ha ezt a vonatkozó értékpapír-jogszabályok előírják.

Ha további tájékoztatást szeretne azokról a tényezőkről, amelyek miatt a tényleges eredmények és a jövőbeni események jelentős mértékben eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben vártaktól, tekintse meg a Bayer nyilvános beszámolóiban tárgyalt tényezőket a Bayer honlapján (https://www.investor.bayer.de/en/reports/annual-reports/overview) – többek között a 2017-es éves beszámolóban („Annual Report 2017”) található jelentést a jövőbeli kilátásokról, valamint a lehetőségekről és kockázatokról („Report on Future Perspectives and on Opportunities and Risks”).