Bayer: globális megatrendek az élettudományok szakértőjétől

Társállattartás: akár több milliárdos megtakarítás is elérhető az egészségügyben

• Bayer, a Life Science Company: középpontban az élettudományok
  • Milliárdokat takarítottak meg az egészségügyi rendszernek a társállattartók
  • Globális megatrendek: nő a szív- és érrendszeri betegségek száma – félünk tőle vagy teszünk is ellene

Bayer, a Life Science Company: középpontban az élettudományok

A Bayer a Covestro teljes jogi és gazdasági leválását követően 2016. január 1-jétől stratégiai átalakítást hajtott végre: az addigi holding-vezetésű operatív alvállalatok helyett egy integrált, az erős és ikonikus Bayer márkanév alatt működő szervezetet alakított ki. A vállalat az alaptevékenységeit három divízióban végzi – Pharmaceuticals (vényköteles gyógyszerek és radiológia), Consumer Health (vény nélküli gyógyszerek, táplálék-kiegészítők, egyéb bőrgyógyászati készítmények), Crop Science, a növényvédelmi divízió (innovatív vegyi és biológiai termékek, vetőmagok) – valamint az ide tartozó független állatgyógyászati üzletág, az Animal Health. A társaság működésének, kutató-fejlesztő tevékenységének középpontjában az élettudományok – a humán-, állat- és növényegészségügy – állnak, és világszintű, a kor megatrendjeire fókuszáló innovációit is ezek mentén valósítja meg.