A Bayer

A Bayer több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Az emberek, állatok és növények egészségét szolgáló innovatív termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz új molekulákat kutatunk. Kutató-fejlesztő tevékenységünk az élő szervezetekben zajló biokémiai folyamatok alapos ismeretén alapul.

Fókuszban az Élettudományok

A Bayer az élettudományokra összpontosít, 2016. január 1-től ennek megfelelően átalakítottuk vállalati struktúránkat. A Bayer alaptevékenységét három divízióban végzi: Pharmaceuticals, Consumer Health és Crop Science. Az Állategészségügy önálló egységként kapcsolódik.

 

Szervezeti felépítés

 

Szervezeti felépítés

* korábban Bayer MaterialScience bővebben

 

Alaptevékenységünket ellátó divízióink

A Pharmaceuticals Divízó a vényköteles gyógyszerekkel, elsősorban kardiológiai, nőgyógyászati szerekkel, továbbá onkológiai, hematológiai és szemészeti terápiás szerekkel foglalkozik. Ehhez a divízióhoz tartozik a kontrasztanyagokkal és diagnosztikai berendezésekkel foglalkozó Radiológia üzletágunk is.

 
 

A Consumer Health Divízió vény nélküli gyógyszerekkel, táplálék kiegészítőkkel, bőrgyógyászati készítményekkel foglakozik.

 
 

A Crop Science Divízó a növényvédelem, a kártevőirtás, a növény- és vetőmag nemesítés terén tölt be vezető szerepet. Magyarországon a Bayer Crop Science növényvédelmi, közegészségügyi és vetőmag üzletága van jelen.

 

 

A haszon-és társállatok egészségével foglalkozó Állategészségügyi részlegünk szervezetileg a Crop Science Divízió alá tartozó, ám önálló részleg.

 

 

Szolgáltatórészlegek

A Bayer Business Services a Bayer csoport nemzetközi IT alapú szolgáltató központja. Ide tartoznak az alap szolgáltató funkciók is, mint például a HR, a pénzügy, a könyvelés, a beszerzés.

 

A Bayer csoport mintegy 302 vállalat által képviselteti magát világszerte, 102 168 alkalmazottal. A vállalat csoport globális központja Németországban, Leverkusenben található.