Bayer Partner Nap

Miként lássuk el élelemmel 2050-re a világ rohamosan növekvő népességét, amikor a mostani 7 milliárd helyett már közel 10 milliárdan élünk majd a Földön? A Bayer ennek megoldását a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja – hangzott el a Bayer Partner Napon a Groupama Arénában. A Bayer Partner Nap másik kiemelt témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer hazai leányvállalata az elmúlt 5 évben 52 klinikai vizsgálatot fejezett be. A vizsgálatok során több mint 3000 beteg jutott új, innovatív terápiához. Ez volt az első alkalom, hogy a Bayer Magyarországon egy rendezvényen mutatta be Crop Science, Consumer Health, Pharmaceuticals, Radiology és Animal Health részlegét.

Korszakalkotó lépések a magyar mezőgazdaságban és egészségügyben

 

A Föld népessége ma meghaladja a 7 milliárdot, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már közel 10 milliárdan élünk bolygónkon, és a növekvő kereslet miatt rövid időn belül 70 százalékkal több élelmiszert kell termelni a világon. Ezzel párhuzamosan Európában jelenleg évente 100 ezer hektárral csökken a megművelhető földterület nagysága, amely Tolna megye megművelhető szántóföldjének felét teszi ki.

Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bayer a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja a megoldást erre a kihívásra. Mindezt úgy teszi, hogy közben támogatja a környezetvédelmi irányelveket. – A digitális gazdálkodás a kis-, és nagygazdálkodók egyedi igényeire szabva optimalizálja az input anyagok felhasználást, ezzel javítva a terméshozamot, a minőséget és a hatékonyságot. Ezzel a mezőgazdaság egy jövedelmezőbb üzletággá válik majd – tette hozzá Tora Péter, a Bayer Crop Science üzletágának vezetője.

 

A partnernapon Kárpát Krisztina bejelentette, hogy a Bayer elindítja új társadalmi felelősségvállalás programját Bayer Vizeinkért Program néven. Az ENSZ jelenlegi adatai szerint 2050-re az emberiség 40 százaléka vízhiánnyal küzd majd: a Bayer új programjával ezt a számot szeretné csökkenteni.

A Bayer Partner Nap másik fontos témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer az elmúlt 5 évben 52 lezárult klinikai kutatás során több mint 3 ezer betegnek tette elérhetővé a legmodernebb kezeléseket.

 

Napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent az egészségügynek a növekvő és elöregedő népesség problémaköre, valamint egyre jelentősebb trend a gyógyszeres öndiagnosztika és önkezelés. A Bayer Partner Napon az előadók az intimhigiéniával kapcsolatban mutatták be egyrészt a beteg, másrészt az orvos nézőpontját az öndiagnosztika és önkezelés jelene és jövője összefüggésében. A Bayer bemutatta továbbá ezen téren kifejlesztett hiánypótló termékeit. A jövőben egyre több öndiagnosztikai és önkezelésre alkalmas eszköz áll majd a betegek rendelkezésére, chatrobotokkal lehet beszélni az egészségi problémákról, és valószínűleg a személyes orvos-beteg találkozók nagy részét a jövőben felváltja az online videó konzultáció.

 

A Bayer Partner Napon egy kisvideót is levetítettek, amely a Bayer Hungária, állategészségügyi részlegéhez kötődő, két társadalmi felelősségvállalási programjáról szólt.

 

A „Támogasd te is egy kutyafuttató felújítását” nevű országos programban a Bayer segítségével felújították a XV. kerületi Mozdonyvezető utca 14. szám alatt található kutyajátszóteret. Továbbá a „Bayer Örökbefogadó Programjának” köszönhetően pedig több mint 300 menhelyen élő kutya és macska részesült teljes körű külső és belső parazita-ellenes védelemben.

 

(2017. november 20-i sajtóközlemény)