Sajtó

Sajtóközlemények

Lezárult a Bayer Animal Health üzletágának Elanco felé történő értékesítése

Publikálva: 2020. augusztus 03. hétfő

Lezárult a tranzakció, amelynek során a Bayer Animal Health üzletágát az egyesült államokbeli Elanco Animal Health Incorporated részére értékesítette. A két vállalat tavaly augusztusban írta alá az erről szóló megállapodást. Az ügylet befejezésére a feltételül szabott követelmények teljesülését, így a hatósági jóváhagyások beszerzését követően kerülhetett sor.

Bővebben: Lezárult a Bayer Animal Health üzletágának Elanco felé történő értékesítése

Húszmillió forint értékben juttat egészségügyi védőfelszereléseket tizenegy intézményhez a Bayer Hungária Kft.

Publikálva: 2020. június 10. szerda

A koronavírus járvány arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszabb távú megoldást is kell találni az egészségügyi és szociális intézményeknek arra, hogy védekezni tudjanak a vírusok okozta veszélyek ellen. A Bayer Hungária Kft. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve támogatni kívánja azokat a szociális és kórházi intézményeket, ahol fokozottan veszélyeztetett egészségügyi helyzetben lévők ellátásával foglalkoznak. Az országban 11 helyszínre kerülő adományokból a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Klinikai Onkológiai Osztálya is részesült.

Bővebben: Húszmillió forint értékben juttat egészségügyi védőfelszereléseket tizenegy intézményhez a Bayer...

A Bayer átláthatósági kezdeményezésének első évfordulója

Publikálva: 2018. december 19. szerda

A Bayer elkötelezte magát az átláthatóság mellett: több mint 300, a glifozát biztonságos felhasználását igazoló vizsgálat összefoglalóját tette online elérhetővé.

A Bayer 2018. december 7-én ünnepelte a növényvédő szereinek biztonságos felhasználását tudományosan igazoló átláthatósági kezdeményezésének első évfordulóját. A tudomány hozzáférhetőbbé tételére irányuló törekvéseinek újabb fontos mérföldöveként a Bayer több, mint 300, a glifozát biztonságos felhasználását igazoló vizsgálat összefoglalóját tette közzé az erre szolgáló átláthatósági platformján.

 

„A növényvédelmi tudományos kutatások hitelességébe vetett bizalom vállalatunk és működésünk szempontjából létfontosságú. Az emberek többet szeretnének tudni az általuk fogyasztott élelmiszerek termesztéséről és az előállításuk során használt termékekről. A gazdálkodók a növényvédő szerek segítségével óvják meg a termést a betegségektől, a kártevőktől és a gyomoktól. Vezető mezőgazdasági vállalatként azon munkálkodunk, hogy a növényvédő szerekkel kapcsolatos vizsgálatokat olyan módon tegyük közzé, amely túlmutat a hatósági előírásokon. Szeretnénk megismertetni az emberekkel a tudomány és az innováció által biztosított mezőgazdasági előnyöket, emellett pedig síkra szállni azért, ami számukra a legfontosabb: a biztonságos, egészséges, megfizethető és környezetvédelmi szempontból fenntartható módon előállított élelmiszerekért. A termékeink alapját képező tudományos kutatásokhoz való hozzáférés javítása átláthatósági kezdeményezésünk egyik sarokköve.”

 

Akárcsak az átláthatósági kezdeményezésének részét képező többi szer esetében, a Bayer ebben az esetben is főként a növényvédő szerek európai uniós engedélyeztetéséhez benyújtott, a biztonságos felhasználást igazoló vizsgálatokra koncentrál. A weboldalon a hatóanyagok és a reprezentatív készítmények szermaradványaival és metabolizációjával (18), környezeti sorsával (32), toxikológiájával (180) és ökotoxikológiájával (88) kapcsolatos vizsgálatok összefoglalói szerepelnek. További információk a GYIK oldalon találhatók.

 

A még ezeknél is árnyaltabb, átfogóbb vizsgálati jelentések 2019-től lesznek elérhetőek. Ezek között szerepelnek majd a Bayer saját vizsgálati jelentései is, amelyek a 2017. decemberi európai uniós hatóanyag-újraengedélyezés alapját képezték.

 

A glifozát biztonságos felhasználását megalapozó tudomány

 

Az elmúlt negyven évben a glifozátot, illetve a glifozátalapú termékeket behatóan vizsgálták az emberi egészség és a biztonságos felhasználás szempontjából. A glifozáttal kapcsolatos tudományos kutatások többségét független kutatók végezték.

A glifozáttal kapcsolatos további kutatásokért látogasson el az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA), az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA), illetve a glifozát munkacsoport oldalára. A glifozáttal kapcsolatos háttér-információk, és az alkalmazását igazoló eddigi tapasztalatok itt találhatóak.

 

Kapcsolattartó:

Utz Klages tel.:+49 2173 38 3125

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 
 

A Bayer vállalat

A Bayer az élettudományok terén tevékenykedő globális vállalat, amely az egészségügyre és a mezőgazdaságra fókuszál. A cég termékei és szolgáltatásai arra irányulnak, hogy segítsenek az embereken, és javítsák az életminőségüket. A csoport ugyanakkor az innováció, a növekedés és a magas jövedelemtermelő képesség révén kíván értéket teremteni. A Bayer elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint amellett, hogy társadalmilag és etikailag felelős vállalati polgárként járjon el. A 2017-es pénzügyi évben a Bayer csoport mintegy 99 800 főt foglalkoztatott, és 35,0 milliárd euró árbevételt ért el. A tőkeberuházások összege 2,4 milliárd euró, a K+F kiadások összege pedig 4,5 milliárd euró volt. További tájékoztatásért látogasson el a www.bayer.com oldalra.

 

Jövőre vonatkozó kijelentések

A közlemény a Bayer vezetősége által különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különféle ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredménye, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhet az itt szereplő becslésektől. Ezek a Bayer www.bayer.com oldalon elérhető, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukban foglalják. A cég nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.

A Bayer célja a kulcsfontosságú élettudományi üzletágainak konszolidációja, valamint a termelékenység és a jövedelmezőség jelentős mértékű javítása

Publikálva: 2018. december 04. kedd

● A vállalatcsoport a teljes Animal Health üzletágának, illetve a Consumer Health üzletág Coppertone™ és Dr. Scholl’s™ márkáinak értékesítését, valamint a német Currentában (szolgáltatásokat nyújtó vállalat) lévő, 60%-os tulajdonrészének értékesítését tervezi.
● A 2022-től éves szinten bruttó 2,6 milliárd eurónyi többletbevételt célzó, versenyképességet és hatékonyságot növelő strukturális intézkedések magukba foglalják a Monsanto felvásárlásából következő szinergiákat is.
● A bevételek egy része a kulcsfontosságú üzletágakba kerül visszaforgatásra.
● Az alaptevékenységből származó részvényenkénti eredmény 2019-ben várhatóan mintegy 1 euróval, 6,80 euróra emelkedik, míg 2022-re 10 euró körüli értéket tűztünk ki célul.
● Az EBITDA-t (az egyszeri tételek figyelembevétele nélkül) 2022-re több mint 30%-ra szeretnénk növelni.
● A hatékonyságnövelő és strukturális intézkedések körülbelül 12 000 munkavállaló állásának megszűnését eredményezik a 118 200-ból, leginkább Németországban.

Budapest, 2018. december 4. – A Bayer Csoport kulcsfontosságú élettudományi üzletágainak konszolidációjára készül egy sor olyan, a portfóliót érintő hatékonyságnövelő és strukturális intézkedés révén, amely a termelékenység és az innováció fokozását, ezzel egyidejűleg pedig a versenyképesség jelentős mértékű javítását célozza. November 29-i ülésén a Bayer AG Felügyelőbizottsága megvitatta az Igazgatótanács által kidolgozott terveket, és egyhangúlag támogatta azokat. Ezen intézkedések révén a vállalat fenntartható üzleti sikerekhez vezető utat nyit meg a vonzó, hosszú távú növekedést biztosító piacokon. „Az elmúlt években nagyon jó eredményeket értünk el a Bayer stratégiai fejlesztésében. Az eddigi intézkedéseket folytatva most a Bayer teljesítményének és jövedelmezőségének fenntartható javítását alapozzuk meg” – fejtette ki Werner Baumann, a Bayer AG Igazgatótanácsának elnöke. „Ezekkel az intézkedésekkel a Bayer az élettudományok terén kiemelkedő vállalatként a jövőre nézve még optimálisabb pozícióba kerül majd.”

 

Összpontosítás a kulcsfontosságú élettudományi üzletágakra

 

A Bayer a portfóliót érintő intézkedésekre 2019-ben kíván sort keríteni. A vállalat megválik az Animal Health üzletágától, melynek kapcsán értékeli a lehetőségeket. Bár az Animal Health üzletág egy vonzó piacon kínál növekedési lehetőségeket, a Bayer a támogatásához szükséges beruházási forrásokat inkább kulcsfontosságú tevékenységei, a Pharmaceuticals-, a Consumer Health- és a Crop Science üzletágak között kívánja felosztani.

 

A Consumer Health üzletágban a vállalat olyan intézkedéseket kezdeményezett, amelyek lehetővé teszik, hogy ez a divízió az elkövetkező években várható piaci növekedés tekintetében felzárkózzon, és a jövedelmezősége javuljon. Ezek az intézkedések magukban foglalják az azokból a termékkategóriákból való kilépést, amelyek fejlesztésére a Bayeren kívül kedvezőbb lehetőségek mutatkoznak. A vényköteles bőrgyógyászati termékek korábban bejelentett eladása mellett a Bayer az elkövetkező hónapokban felülvizsgálja a napozószerek (Coppertone™) és a lábápolási (Dr. Scholl’s™) termékcsaládok értékesítésével kapcsolatos stratégiai lehetőségeit. E lépésekkel a vállalat a Consumer Health üzletág fő termékkategóriáiban való nyereséges növekedés elérésére kíván összpontosítani.

 

A Bayer ezenkívül tárgyalásokat folytat a németországi telephelyi szolgáltatásokat nyújtó Currenta cégben lévő, 60 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről. A Covestro sikeres leválasztása után a Currenta szolgáltatásainak igénybevétele a Bayer részéről már nem indokolja ezt a 60 százalékos részesedést.

 

A versenyképesség és az innováció javítását célzó intézkedések

 

A portfóliót érintő, tervezett intézkedések mellett a Bayer jelentősen javítani kívánja költségstruktúráját. A vállalat célja az innováció és a termelékenység további erősítése, a jövőbeni technológiákhoz való hozzáférés felgyorsítása, valamint a versenyképesség és a jövedelmezőség javítása. E vonatkozásban a vállalat a támogató funkciói és szolgáltatásai terén a nagyobb hatékonyság elérésére fog törekedni.

 

A Monsanto felvásárlásából várható szinergiákat is figyelembe véve a Bayer arra számít, hogy 2022-től a hatékonyságnövelő és strukturális intézkedések éves hozadéka 2,6 milliárd euró lesz. Ezek az intézkedések a globálisan meglévő 118 200-ból körülbelül 12 000, jelentős számban németországi munkahely megszűnését is magukban foglalják. A részletes tervek kidolgozására a következő hónapokban kerül sor. Az intézkedésekkel kapcsolatos, várható teljes egyszeri költség az éves bruttó bevétel 1,7-szeresét teszi majd ki. A felszabaduló pénzeszközök egy részét arra használja a vállalat, hogy az egyes üzletágakban erősítse az innovációt és a versenyképességet. „Csak 2022 végéig összesen mintegy 35 milliárd eurót szándékozunk befektetni cégünk jövőjébe, amelynek több mint kétharmadát kutatásra és fejlesztésre (K+F), kicsit kevesebb, mint egyharmadát pedig beruházásokra fordítjuk” – fejtette ki Baumann.

 

Állandó portfóliót és stabil árfolyamokat feltételezve a vállalat alaptevékenységéből származó részvényenkénti működési eredménye 2019-ben várhatóan 6,80 euró (2018-ban 5,70–5,90 euró) lesz, míg 2022-re 10 euró körüli értéket tűztünk ki célul. A Bayer csoport EBITDA-ját (az egyszeri tételek figyelembevétele nélkül) a 2022-ig tartó időszakban több mint 30%-ra szeretnénk növelni.

 

A Bayer vállalati stratégiáját, pénzügyi célszámait és tőkeallokációs prioritásait december 5-én Londonban, a Tőkepiaci Napon fogjuk bővebben kifejteni.

 

Tervezett  hatékonyságnövelő és strukturális intézkedések, melyek

az összes divíziót, funkciót és az országszintű szolgáltatásokat érintik

 

A Pharmaceuticals divízióban a K+F program sikeres bővítése mellett fontos lépés, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a külső innovációra. Intézkedéseink magukban foglalják az innovációs modellünk gyorsabb ütemű fejlesztését és belső K+F tevékenységeink átszervezését. A belső kapacitás csökkentése révén felszabaduló erőforrásokat az együttműködésen alapuló kutatási modellekbe és a külső innovációkba történő befektetések erősítésére fogjuk használni.

 

A hemofília területén bevezetett, új termékeinknek köszönhetően jelentősen erősödött a verseny. Versenyképessége megőrzése érdekében a Bayer úgy döntött, hogy nem használja a németországi Wuppertalban a VIII-as faktor céljára felépített létesítményt. A rekombináns VIII-as faktor előállítását teljes egészében az amerikai Berkeley-be helyezi át.

 

A Consumer Health divízióban olyan intézkedéseket kezdeményezünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a divízió az elkövetkező években várható piaci növekedés tekintetében felzárkózzon, és a jövedelmezősége javuljon. A portfóliót érintő tervezett intézkedéseken túl a szervezeti struktúrát úgy alakítjuk át, hogy sikeresen tudjon alkalmazkodni a gyorsan változó piaci környezethez.

 

A Consumer Health és a Pharmaceuticals divízióban 2018. negyedik negyedévében várhatóan mintegy 3,3 milliárd euró összegű, nem pénzbeli értékvesztés és leírt veszteség keletkezik. A Consumer Health divízió esetében ezek elsősorban a Merck & Co. és a Dihon üzletágainak átvételével megszerzett márkákat, valamint a pénzügyi mérlegben feltüntetett goodwill/cégérték egy részét (összesen mintegy 2,7 milliárd eurót) érintik. A Pharmaceuticals divízió esetében mintegy 0,6 milliárd eurós értékvesztés és leírt veszteség várható elsősorban a VIII-as faktort gyártó wuppertali létesítménnyel kapcsolatos döntés miatt.

 

A Crop Science divízióban a hangsúly a felvásárolt üzleti érdekeltség sikeres integrációján van. A korábbi tájékoztatásnak megfelelően a Bayer arra számít, hogy az újonnan létrejövő szinergiák 2022-től éves szinten 1,04 milliárd euróval (1,2 milliárd dollárral) járulnak hozzá az EBITDA-hoz (az egyszeri tételek figyelembevétele nélkül). Ez a szám, amely 0,87 milliárd eurós (1 milliárd dolláros) költségszinergiákat foglal magában, beleértendő a fent vázolt bevételi célszámba.

 

A divíziókat érintő, fent ismertetett változásokat és a portfólió racionalizálására irányuló erőfeszítéseket a vállalaton belüli átfogó változtatások egészítik ki, különösen a Corporate Functions, a Business Services, valamint a támogató funkciók területén. E változtatások célja, hogy olyan, hatékony szervezeti struktúra és infrastruktúra valósuljon meg, amely a leginkább alkalmas a Bayer üzletágainak és ügyfeleinek támogatására.

 

A 2021. végéig tervezett, mintegy 12 000 munkahelyet érintő létszámcsökkentés a következőképpen oszlik meg: a Pharmaceuticals üzletágon belül körülbelül 900 munkahely a K+F területen, illetve mintegy 350 állás a VIII-as faktort gyártó wuppertali létesítményben; a Consumer Health üzletágon belül az átszervezéshez kapcsolódóan mintegy 1100 munkahely; a Crop Science divízióban a felvásárolt mezőgazdasági vállalat integrációjának eredményeként mintegy 4100 állás; valamint további 5500–6000 munkahely a Corporate Functions, a Business Services  és a támogató funkciók területén.

 

„A változtatásra szükség van, és a Bayer erre az alapra építve kívánja növelni teljesítményét és alkalmazkodóképességét. Ezekkel az intézkedésekkel arra törekszünk, hogy teljes mértékben kiaknázhassuk az üzletágainkban rejlő növekedési potenciált” – mondta Baumann. „Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a döntések milyen súlyos következményekkel járnak a munkatársaink számára. A tervezett intézkedések végrehajtására transzparens és felelősségteljes módon fog sor kerülni, ahogy az eddigiekben is.”

 

 

Kapcsolattartók:

 

Winter Zsófia

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Nagy Marianna

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Christian Hartel, telefon: +49 214 30-47-686

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Dr. Rolf Ackermann, telefon: +49 214 30-41-782

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A www.bayer.com oldalon további információk találhatók a Bayer vállalatról.

 

 

Figyelmeztető nyilatkozat a jövőre vonatkozó információk kapcsán

Ez a sajtóközlemény a jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmaz. A jövőre vonatkozó kijelentések olyan nyilatkozatok, amelyek nem múltbeli tényeket és eseményeket, hanem a Bayer aktuális, jövőre vonatkozó elképzeléseit, várakozásait és feltételezéseit tartalmazzák. Ez különösen érvényes a jelen dokumentumban foglalt, árbevétel-növekedéssel kapcsolatos kijelentésekre, ideértve a termékek bevezetéséről és maximális értékesítési potenciáljáról, a szinergiákról – kiváltképp a Monsanto Company felvásárlásáról és integrálásáról –, a portfólió módosításáról, a költségek csökkentéséről, a pénzügyi célokról és bevételekről, a bevételtermelésről és a tőkeáttételről tett, valamint egyéb hasonló nyilatkozatokat a Bayer jövőbeni teljesítményéről, illetve azokról a piacokról, amelyeken a vállalat aktívan jelen van.

Noha a jelen dokumentumban foglalt, jövőre vonatkozó kijelentések olyan feltételezésekre alapulnak, amelyeket a Bayer vezetősége észszerűnek ítélt, szükségszerűen ismert és ismeretlen kockázatokat, illetve bizonytalanságokat is magukban foglalnak, amelyek miatt a tényleges eredmények és a jövőbeni események jelentős mértékben eltérhetnek a vártaktól. A jövőre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők a jövőbeni eseményekre vonatkozó garanciának, és nem javasolt túlzott mértékben rájuk hagyatkozni. A Bayer nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések megváltozott körülményekkel, illetve módosult vezetői becslésekkel és véleményekkel történő aktualizálására, kivéve, ha ezt a vonatkozó értékpapír-jogszabályok előírják.

Ha további tájékoztatást szeretne azokról a tényezőkről, amelyek miatt a tényleges eredmények és a jövőbeni események jelentős mértékben eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben vártaktól, tekintse meg a Bayer nyilvános beszámolóiban tárgyalt tényezőket a Bayer honlapján (https://www.investor.bayer.de/en/reports/annual-reports/overview) – többek között a 2017-es éves beszámolóban („Annual Report 2017”) található jelentést a jövőbeli kilátásokról, valamint a lehetőségekről és kockázatokról („Report on Future Perspectives and on Opportunities and Risks”).

A Bayer lezárta a Monsanto felvásárlását

Publikálva: 2018. június 07. csütörtök

Leverkusen, 2018. június 7. – A Bayer a mai napon sikeresen lezárta a Monsanto felvásárlását. Az amerikai vállalat részvényeit mától nem forgalmazzák a New York-i tőzsdén – a Monsanto-nak ettől a naptól kezdve a Bayer a kizárólagos tulajdonosa. A részvényesek 128 amerikai dollárt kaptak Monsanto részvényenként. A német vállalat  történelmének legnagyobb felvásárlásában a J. P. Morgan pénzügyi szolgáltató működött közre. Az USA versenyhivatalának (DoJ) előírásai szerint a Monsanto Bayerbe integrálására csak a BASF részére történő eladások lezárultát követően kerülhet sor. Az integrációs folyamat várhatóan két hónapon belül kezdődik meg.

„Ez egy nagyszerű nap a partnereinknek, azoknak a világszerte termelő gazdálkodóknak, akiknek ezután még jobban tudunk segíteni a biztosabb és magasabb terméshozam elérésében, illetve részvényeseinknek, hiszen ennek a tranzakciónak jelentős értéknövelő hatása is van. “ – mondta Werner Baumann, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke. „ Az egyesülés a fogyasztóknak és az egész társadalomnak is előnyére válik, hiszen ezáltal világszerte megújult erővel tudjuk segíteni a gazdákat a fenntarthatóbb mezőgazdaság fejlesztésében és a táplálóbb, megfizethetőbb élelmiszerek előállításában. Innovatív mezőgazdasági megoldásainkkal dolgozóinknak világszerte vonzó munkahelyeket és fejlődési lehetőségeket kínálunk“ – fogalmazott Werner Baumann. „ A fenntarthatósági célkitűzéseink éppolyan fontosak számunkra, mint a pénzügyiek. A megnövekedett felelősségünk tudatában- amely a mezőgazdaság területén szerzett vezető szerepünkből adódik- arra törekszünk, hogy el tudjuk mélyíteni a társadalommal folytatott párbeszédünket.“

 

„A mai sikeres tranzakció fontos mérföldköve egy olyan vezető agrárvállalkozás megteremtésének, amelynek segítségével lehetőség nyílik a gazdaságok erőfeszítéseinek támogatására: egy termelékenyebb, fenntarthatóbb mezőgazdaság létrehozására a bolygónk és a fogyasztók érdekében.“ – mondta Hugh Grant, a Monsanto távozó vezérigazgatója. „Büszke vagyok arra az útra, amit Monsantóként bejártunk, és bizakodással tekintek a jövő modern mezőgazdaságának megteremtésére, amelyben nagy szerepe lesz az egyesült vállalatnak.“

 

Az integráció megkezdődése után Liam Condon, a Bayer igazgatótanácsának tagja, a Crop Science divízió elnöke vezeti majd az összevont Crop Science üzletágat. Addig az időpontig a Monsanto a Bayertől függetlenül fog működni.

 

Bővebb információ a www.bayer.com weboldalon olvasható.

 

Kapcsolattartó
Winter Zsófia, Communication Manager, Tel. +36 30 898 6155
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Jövőre vonatkozó kijelentések
A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhet az itt szereplő becslésektől. Mindezt a következő tényezők befolyásolhatják: a megszabott határidőig a felek nem lesznek képesek az elvárható együttműködésre, az összeolvadás megszervezése az elvárt időpontig nem lesz elég hatékony ahhoz, hogy a Monsanto Csoport (Monsanto) sikeresen integrálódjon a Bayer Csoportba (Bayer). Egy ilyen integráció az előre eltervezettekhez képest sokkal bonyolultabb, időigényesebb és költségesebb lehet: a működési költségek, a vásárlók elvesztése, az üzletmenetben bekövetkező zavar (felmerülő problémák a munkavállalókkal, a vásárlókkal, ügyfelekkel és ellátókkal) jelentőségteljesebb lehet a vártnál, a kulcsfontosságú pozícióban dolgozó Monsanto alaklamazottak megtartása is nehézségekbe ütközhet, ahogy az is, hogy a felek megfeleljenek az összeolvadással kapcsolatos könyvelési és adózási elvárásoknak. Szintén kockázatot jelenthet az ügyletre felvett hitelek törlesztése, a lehetséges eladósodás, a Bayer és a Monsanto üzleti kombinációjának hatásai, beleértve az összevont cég jövőbeli pénzügyi helyzetét, működési eredményeit, stratégiáit és terveit. A további tényezők a 2017. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évre vonatkozóan megtalálhatók a Monsanto éves kiadványában. A Monsanto egyéb iratai az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (“SEC”) irataival együtt megtalálhatóak a http://www.sec.gov és a Monsanto www.monsanto.com weboldalán. További fontos tényezők a Bayer nyilvános riportjaival a Bayer honlapján www.bayer.com olvashatók.  A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására. A leírtakból messzebb menő következtetéseket azonban nem szabad levonni.