Sajtó

Sajtóközlemények

Rászorulókon és betegeken segítő szervezeteknek gyűjtöttek karácsonyi adományokat a Bayer Hungária Kft. dolgozói

Publikálva: 2018. december 19. szerda

Széles vállalati összefogással a Baptista Szereteszolgálatnak, a Csodalámpa Alapítványnak és a szegedi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének segítettek a Bayer Hungária Kft. munkatársai. A Baptista Szeretszolgálat Cipősdoboz Akciójához csatlakozva 70 darab ajándékkal megrakott dobozt adott át Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója Hári Tibornak, a segélyszervezet főigazgatójának a Deák téri Cipősdoboz Várnál.

Bővebben: Rászorulókon és betegeken segítő szervezeteknek gyűjtöttek karácsonyi adományokat a Bayer Hungária...

Közlemény

Publikálva: 2018. december 12. szerda

A GVH a Bayer Hungária Kft.-nek a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának és a Berocca Performance gyógyszertárból vény nélkül kiadható gyógyszer reklámozására vonatkozó szabályok feltételezett megsértése miatt indult versenyfelügyeleti eljárásban jelentős összegű bírságot szabott ki határozatában.

Bővebben: Közlemény

A Bayer célja a kulcsfontosságú élettudományi üzletágainak konszolidációja, valamint a termelékenység és a jövedelmezőség jelentős mértékű javítása

Publikálva: 2018. december 04. kedd

● A vállalatcsoport a teljes Animal Health üzletágának, illetve a Consumer Health üzletág Coppertone™ és Dr. Scholl’s™ márkáinak értékesítését, valamint a német Currentában (szolgáltatásokat nyújtó vállalat) lévő, 60%-os tulajdonrészének értékesítését tervezi.
● A 2022-től éves szinten bruttó 2,6 milliárd eurónyi többletbevételt célzó, versenyképességet és hatékonyságot növelő strukturális intézkedések magukba foglalják a Monsanto felvásárlásából következő szinergiákat is.
● A bevételek egy része a kulcsfontosságú üzletágakba kerül visszaforgatásra.
● Az alaptevékenységből származó részvényenkénti eredmény 2019-ben várhatóan mintegy 1 euróval, 6,80 euróra emelkedik, míg 2022-re 10 euró körüli értéket tűztünk ki célul.
● Az EBITDA-t (az egyszeri tételek figyelembevétele nélkül) 2022-re több mint 30%-ra szeretnénk növelni.
● A hatékonyságnövelő és strukturális intézkedések körülbelül 12 000 munkavállaló állásának megszűnését eredményezik a 118 200-ból, leginkább Németországban.

Bővebben: A Bayer célja a kulcsfontosságú élettudományi üzletágainak konszolidációja, valamint a...

A Bayer lezárta a Monsanto felvásárlását

Publikálva: 2018. június 07. csütörtök

Leverkusen, 2018. június 7. – A Bayer a mai napon sikeresen lezárta a Monsanto felvásárlását. Az amerikai vállalat részvényeit mától nem forgalmazzák a New York-i tőzsdén – a Monsanto-nak ettől a naptól kezdve a Bayer a kizárólagos tulajdonosa. A részvényesek 128 amerikai dollárt kaptak Monsanto részvényenként. A német vállalat  történelmének legnagyobb felvásárlásában a J. P. Morgan pénzügyi szolgáltató működött közre. Az USA versenyhivatalának (DoJ) előírásai szerint a Monsanto Bayerbe integrálására csak a BASF részére történő eladások lezárultát követően kerülhet sor. Az integrációs folyamat várhatóan két hónapon belül kezdődik meg.

Bővebben: A Bayer lezárta a Monsanto felvásárlását

A Bayer tervei szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása

Publikálva: 2018. június 04. hétfő

• A vállalat történetének eddigi legnagyobb akvizíciója révén kétszeresére nő a mezőgazdasági üzletág
• Pro forma számítások szerint 2017-ben 2,4 milliárd eurót fektettünk kutatás-fejlesztésbe, amivel a mezőgazdaság vezető innovációs vállalatává váltunk
• A tranzakció várhatóan jelentős értéknövekedést eredményez
• A Bayer megerősíti a fenntarthatóság és az érdekeltek bevonása melletti elkötelezettségét
• A vállalat neve Bayer marad

Leverkusen, 2018. június 4. – A Bayer a tervek szerint június 7-én lezárja a Monsanto felvásárlását, miután a szabályozó hatóságoktól megkapta az összes szükséges jóváhagyást. „A Monsanto felvásárlása stratégiai szempontból mérföldkő az egészségügyi és élelmezési üzletágaink megerősítésében. Mezőgazdasági üzletágunk a kétszeresére nő, és ezzel a mezőgazdaság területén az első számú innovátorrá válik; így jobban ki tudjuk elégíteni ügyfeleink igényeit, és kiaknázhatjuk az ágazatban rejlő hosszú távú növekedési potenciált” – mondta Werner Baumann, a Bayer AG igazgatótanácsának elnöke.

Bővebben: A Bayer tervei szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása