Bayer Partner Nap - Korszakalkotó lépések a magyar mezőgazdaságban és egészségügyben

Miként lássuk el élelemmel 2050-re a világ rohamosan növekvő népességét, amikor a mostani 7 milliárd helyett már közel 10 milliárdan élünk majd a Földön? A Bayer ennek megoldását a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja – hangzott el a Bayer Partner Napon a Groupama Arénában. A Bayer Partner Nap másik kiemelt témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer hazai leányvállalata az elmúlt 5 évben 52 klinikai vizsgálatot fejezett be. A vizsgálatok során több mint 3000 beteg jutott új, innovatív terápiához.

Ez volt az első alkalom, hogy a Bayer Magyarországon egy rendezvényen mutatta be Crop Science, Consumer Health,  Pharmaceuticals, Radiology és Animal Health részlegét.

 

A Föld népessége ma meghaladja a 7 milliárdot, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már közel 10 milliárdan élünk bolygónkon, és a növekvő kereslet miatt rövid időn belül 70 százalékkal több élelmiszert kell termelni a világon. Ezzel párhuzamosan Európában jelenleg évente 100 ezer hektárral csökken a megművelhető földterület nagysága, amely Tolna megye megművelhető szántóföldjének felét teszi ki.

Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bayer a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja a megoldást erre a kihívásra. Mindezt úgy teszi, hogy közben támogatja a környezetvédelmi irányelveket. – A digitális gazdálkodás a kis-, és nagygazdálkodók egyedi igényeire szabva optimalizálja az input anyagok felhasználást, ezzel javítva a terméshozamot, a minőséget és a hatékonyságot. Ezzel a mezőgazdaság egy jövedelmezőbb üzletággá válik majd – tette hozzá Tora Péter, a Bayer Crop Science üzletágának vezetője.

A Bayer már elkészítette web-alapú Zoner nevű programját, amely alkalmas egy adott földterület termőképességének teljes körű elemzéséhez. Kapcsolatban van a műholdakkal, és valós idejű felvételek alapján képes az úgynevezett biomassza térképek készítésére. Ezen program segítségével valósulhat meg a biomassza alapú differenciált növényvédelmi kijuttatás, amivel – több kísérlet szerint - ugyanolyan termésátlag mellett kevesebb mennyiségű növényvédő szert szükséges használni a hagyományos kijuttatáshoz képest. A Bayer további termeléstámogató alkalmazásokon is dolgozik: egy okostelefonra telepített program segítségével lehetővé válik majd a gyomfelismerés, a rovar megfigyelés, a növénybetegség felismerés, a tápanyag -, és termésbecslés is.

 

A partnernapon Kárpát Krisztina bejelentette, hogy a Bayer elindítja új társadalmi felelősségvállalás programját Bayer Vizeinkért Program néven. Az ENSZ jelenlegi adatai szerint 2050-re az emberiség 40 százaléka vízhiánnyal küzd majd: a Bayer új programjával ezt a számot szeretné csökkenteni.

 

A Bayer Partner Nap másik fontos témaköre a gyógyszerkutatás volt. A Bayer az elmúlt 5 évben 52 lezárult klinikai kutatás során több mint 3 ezer betegnek tette elérhetővé a legmodernebb kezeléseket.

Napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent az egészségügynek a növekvő és elöregedő népesség problémaköre, valamint egyre jelentősebb trend a gyógyszeres öndiagnosztika és önkezelés. A Bayer Partner Napon az előadók az intimhigiéniával kapcsolatban mutatták be egyrészt a beteg, másrészt az orvos nézőpontját az öndiagnosztika és önkezelés jelene és jövője összefüggésében. A Bayer bemutatta továbbá ezen téren kifejlesztett hiánypótló termékeit. A jövőben egyre több öndiagnosztikai és önkezelésre alkalmas eszköz áll majd a betegek rendelkezésére, chatrobotokkal lehet beszélni az egészségi problémákról, és valószínűleg a személyes orvos-beteg találkozók nagy részét a jövőben felváltja az online videó konzultáció.

 

A Bayer Partner Napon egy kisvideót is levetítettek, amely a Bayer Hungária, állategészségügyi részlegéhez kötődő, két társadalmi felelősségvállalási programjáról szólt. A „Támogasd te is egy kutyafuttató felújítását” nevű országos programban a Bayer segítségével felújították a XV. kerületi Mozdonyvezető utca 14. szám alatt található kutyajátszóteret. Továbbá a „Bayer Örökbefogadó Programjának” köszönhetően pedig több mint 300 menhelyen élő kutya és macska részesült teljes körű külső és belső parazita-ellenes védelemben.

 

Kapcsolattartó:

Benyó Zsuzsanna, kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezető

tel.: +30 475 9909

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További tájékoztatásért látogasson el a  www.bayer.co.hu oldalra.

 

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer az élettudományok egészségügyet és mezőgazdaságot érintő területein működő globális nagyvállalat. Termékei és szolgáltatásai az emberiség jólétének és az életminőség javításának szolgálatában állnak. Ezzel párhuzamosan arra törekszik, hogy innovációival, növekedésével és magas jövedelemtermelő képességével értéket teremtsen. A Bayer felelős vállalatként elkötelezett a fenntartható fejlődés elvei és annak társadalmi és etikai normái mellett. 2016-ban a vállalat mintegy 115 200 embert foglalkoztatott és 46,8 milliárd eurós árbevételt ért el. A beruházások értéke elérte a 2,6 milliárd eurót, a K+F ráfordítások pedig a 4,7 milliárd eurót. Ezek az adatok tartalmazzák a Covestro néven 2015-ben kivált és önállóan tőzsdére bevezetett high-tech polimer üzletág számait is.

 

Jövőre vonatkozó kijelentések

A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.