Transzparencia

A Bayer Hungária Kft. az etikus magatartás legmagasabb szintje mellett kötelezte el magát, így az egészségügyi szakemberekkel és egészségügyi szervezetekkel való rendszeres együttműködése keretében elkötelezett a gyógyszeripar átlátható működésének biztosítása, valamint a mind színvonalasabb betegellátás biztosítása iránt.
 
Az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége (EFPIA) összeurópai kezdeményezése részeként – az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének gondozásában, szoros együttműködésben az egészségügyi szakemberekkel, így pl. a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Kórházszövetség képviselőivel – a piaci szereplők önszabályozása keretében elfogadásra került Magyarországon is az ún. Transzparencia Kódex, amelynek rendelkezéseit a Bayer Hungária Kft. magára nézve kötelezőnek ismeri el.
 
A Transzparencia Kódex olyan irányelv, amelynek célja olyan gyakorlat megvalósítása, amelynek keretében a gyógyszeripar és a Magyarországon praktizáló egészségügyi szakembereknek, illetve magyarországi székhellyel rendelkező egészségügyi szolgáltatóknak/szervezeteknek átlátható módon nyújtanak anyagi támogatásokat, és az egyes juttatásokat kategóriánként közzéteszik. Ennek köszönhetően a nyilvánosság számára is követhetővé válnak az egészségügybe érkező, a felbecsülhetetlen értékű közös munka hátterét biztosító juttatások és támogatások. Meggyőződésünk, hogy a gyógyszeripari és az egészségügyi szakemberek közötti együttműködés pozitív hatást gyakorol a betegellátás minőségére és a jövőbeni kutatások értékére. A gyógyszeripar és az orvosok közötti együttműködés során a gyógyszeripari vállalatok biztosítják, hogy az orvosok hozzáférhessenek a legújabb tudományos tényeken alapuló tréningekhez és információkhoz, valamint a terápiás gyakorlathoz. A folyamatos képzések emelik a gyógyítás színvonalát, segítik az innovatív, fejlett gyógyszerek elterjedését, és a betegek széles rétegeinek adnak új esélyt az életminőségük javítására.
 
A Kódex rendelkezéseit magukra nézve kötelezőnek elismerő gyógyszeripari vállalatok a honlapjuk nyilvános felületén teszik majd közzé a támogatási adatokat – elsőként 2016-ban a 2015. évi juttatásokra vonatkozóan –, azonban csak olyan információ kerülhet egyedileg azonosítható módon nyilvánosságra, amelyhez az érintett előzetesen, kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja.
 
Jelen oldalunkon a Transzparencia Kódex-vel kapcsolatos lényeges tudnivalókat gyűjtöttük össze, továbbá részletes tájékoztatást kívánunk adni a Bayer Hungária Kft. adatvédelmi irányelveiről, lényeges tudnivalókról.
 
A gyógyszer gyártók és az orvosok közös érdeke az eredményes gyógyszerfejlesztés, a gyógyító és a kutatás-fejlesztésben résztvevő orvosok méltányos díjazása, társadalmi és tudományos elismerése, ugyanakkor a gyógyszeripar részéről nekik nyújtott támogatások átláthatósága is. Az átláthatóság kulcsfontosságú tényezője üzleti sikereinknek, és annak is, hogy az érintettek hogyan vélekednek rólunk.
 
A fenti célkitűzés megvalósítása érdekében igyekszünk a Transzparencia Kódex szerinti gyakorlat megvalósítására, amelyben az Önök együttműködésére is számítunk.