Radiology

A Radiológia üzletág az orvosi képalkotó diagnosztika nagyon speciális igényeinek kiszolgálásával foglalkozik. Ez a terület magába foglalja a forgalmazott kontrasztanyagokat, illetve azok beviteléhez szükséges befecskendezési rendszereket és azok szerelékeit.

 

Három fő ágat különböztetünk meg: 1. CT/röntgen  alkalmazásokat (ide tartoznak a kardiovaszkuláris vizsgálatok is), 2. MR eljárásokat és 3. Nukleáris medicina vizsgálatokat.

 

A CT (Computer Tomography) röntgensugarakkal térképezi fel az emberi szervezetet. Az MRI (Magnetic Resonance Imaging) a mágneses rezonancia segítségével készíti el a többszeletes felvételeket. A Nukleáris medicina sugárzó izotópok emberi szervezetbe juttatásával végzi a diagnosztikát.

 

Ezen eljárásokhoz a kontraszt anyagok, ill. az izotópok bejuttatásához különböző MEDRAD márkanéven forgalmazott orvosi eszközöket, ún. MEDRAD injektorokat, használnak.

1. CT és CV – azaz Komputer tomográfiás vizsgálatok és Kardio vaszkuláris (intervenciós angiológában ill. kardiológiában) beavatkozások során használt injektoraink: Medrad Stellant dual és Salient Dual injektorok illetve a Medrad Mark7 Arterion és Medrad Avanta injektorok.

2. MRI – azaz mágneses rezonancia képalkotó vizsgálatok során használt injektoraink: Medrad Spectris Solaris és Medrad MRXperion injektorok

3. Nukleáris medicina speciális területén, a PET/CT ill. PET/MRI vizsgálatokat segítő berendezésünk: Medrad Intego PET-befecskendező rendszer.

 

Kontrasztanyagaink: az Ultravist® a CT-kben használandó jódtartalmú röntgensugár-kontrasztanyag, illetve a gadolínium alapú kontrasztanyagok, mint a Gadovist® 1.0, Primovist® együttesen nagyon megbízható diagnosztikai képalkotó eszközzé váltak. A kontrasztanyagok szervezetbe történő befecskendezését követően láthatóvá válnak az esetleges elváltozások.

A befecskendezéses rendszerek elválaszthatatlan részegységei a fecskendők és betegösszekötők, melyek segítségével jut a beteg szervezetébe a felhasznált kontrasztanyag.

 

A MEDRAD gépek karbantartásával, javításával már 2012 óta foglalkozunk szerződéses alapon, de akár eseti jelleggel is. A kórházak és az egészségügyi szervezetek számára a Bayer átfogó programokat és szolgáltatásokat kínál. Így biztosítjuk a folyamatos, optimalizált rendelkezésre állást, előre tervezhetőséget, maximalizáljuk a a radiológiai diagnosztika nyújtotta értékeket.

Szolgáltatási és támogatási tevékenységeinkkel lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy maximálisan összpontosítani tudjanak a legfontosabbra, pácienseik betegségének diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására.